Home / e2 Verrijkingsprogramma’s

e2 Verrijkingsprogramma’s

 

Bricks Challenge: wetenschap en bouwkunde bij u op school!

Vraagt u zich ook wel eens af hoe het komt dat kinderen hun natuurlijke interesse verliezen in het werken van de wereld? Tegen de tijd dat kinderen de basisschool verlaten zijn ze vaak alle verrassend diepe vragen en nieuwsgierigheid kwijt geraakt.

De Bricks Challenge is een programma dat op spelende wijze deze interesse weer aanwakkert en in leven houdt. Ons hoofddoel is het aanbieden van theoretische en praktische kennis over basisprincipes in de wis-, natuur- en bouwkunde, op een toegankelijke manier: met behulp van  LEGO® , motortjes en andere hulpmiddelen. Op deze manier combineren we speelplezier en leren, zodat we motivatie en belangstelling aanwakkeren in een programma waar wekelijks naar uitgekeken wordt.

Het leukste aan de Young Engineers Bricks® Challenge is leren, inspireren en motiveren door middel van verhalen en demonstraties. Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteunt met behulp van LEGO® en LEGO® Technic. Elke deelnemer maakt tijdens de lessen gebruik van onze unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld.

Wilt u graag dat Young Engineers ook bij u op uw school langs komt? Dat kan!
Vul het onderstaande contactformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Leeftijd: 6 – 11 jaar 

Gemiddelde lesduur: 75 minuten

Interesse in LEGO Challenge lessen

Spelenderwijs leren over Wetenschap en techniek met behulp van gemotoriseerde LEGO.

Het Doel achter het Bricks Challenge programma

 

Onderwerpen

 • Fundamentele en complexe wiskunde: Instructeurs leren de kinderen over de basis van wiskunde, van optellen en aftrekken tot exponenten.
 • Beroemde wetenschappelijke en filosofische figuren: Archimedes, Isaac Newton, Einstein en meer.
 • Krachten en principes binnen natuurkunde: Transmissie, de kracht van traagheid, potentiële energie, kinetische energie, actie en reactie, drijfvermogen, draaimomenten, steunpunten, verdeling van belasting, impulsmomenten, en meer.
 Bricks Challenge Waarden

 • Het ontwikkelen van motorische vaardigheden
 • Het stimuleren van creatief denken
 • Het ontwikkelen van de vaardigheid om een bouwkundig proces te analyseren
 • Het versterken van sociale bekwaamheid en het ontwikkelen van communicatievaardigheden en teamwork
 • Het verbreden van horizonnen en algemene kennis van natuurkunde en verschillende natuurlijke fenomenen
Bouwen en onderzoeken
 • Pretpark attracties
 • Vliegtuigen
 • Transportvoertuigen
 • Kranen
 • Liften

Schrijf u nu in voor een cursus bij u op school!

Young Engineers tweede semester op internationale school Almere

Wij zijn bezig met onze tweede semester bij de internationale school in Almere. Voor meer informatie en deelname, neem contact met ons op flevoland@youngeng.nl We have started our second semester in International Primary School Almere. For more information and registration please contact us flevoland@youngeng.nl  

Lees meer

LEGO Bricks Challenge workshops bij Kids Playground Almere

  Datum: 13, 14, 20, 21 mei en 17, 18, 24, 25 juni Leeftijd: 6 – 11 jaar. Wanneer: 11:00 uur begint de eerste workshop, 13:00 uur begint de tweede Waar: Kids Playground Almere Adres: Trekweg 41, 1338 GA Almere, http://www.kidsplayground.nl/almere Kosten: 12,50,- Euro per deelnemer. Inclusief limonade en onbeperkt spelen bij Kids Playground. Kom lekker spelen, leren en bouwen met LEGO® tijdens …

Lees meer